IQlandia Liberec 2014 očima šesťáků

Ve čtvrtek 2. 10. 2014 naše třída 6. C společně se třídou 6. A vyrazila vlakem na výlet do Liberce. Navštívili jsme úžasnou IQlandii, kde nás hned po příjezdu usadili do pohodlných sedadel a během okamžiku jsme byli ve vesmíru. Najednou jsme se ocitli mezi hvězdami, planetami a souhvězdími… Byl to neskutečně nádherný zážitek! Promítli nám perfektní film o vesmíru a planetách naší sluneční soustavy.

Poté jsme zašli na oběd do zábavného centra Babylon, kde jsme si pochutnali na vynikající svíčkové.

Následovala úžasná science show, na které nám studenti Technické univerzity v Liberci – budoucí vědci – zábavnou formou předváděli chemické a fyzikální pokusy. Super byl chemický oheň i pasta na sloní kly. Byli jsme také zkoušeni jak třeba zapálit oheň bez sirek a zapalovače. A to zdaleka není vše – prožili jsme i pořádný výbuch!!! Při fyzikálních pokusech jsme se nasmáli, když Lea Veselá stála u kovové koule spolu s Martinem Prokešem a oběma vstaly všechny vlasy nahoru. To byla podívaná!

Následně nám paní učitelka rozdala pracovní listy a po celé IQlandii jsme měli vyhledávat informace k jejich nelehkému vypracování. Proto jsme se rozprchli a objevovali různé přírodní jevy, na vlastní kůži si vyzkoušeli tornádo i zemětřesení, chodili po zrcadlovém labyrintu i po prolézačkách. Vskutku zajímavý byl simulátor bouře i vyrábění bublin obrovským bublifukem. Nejlepší snad ale byla světelná show, kterou jsme si mohli sami naprogramovat dotekem namalovaným obrazcem, který se následně objevil na vodním vodotrysku! A představte si, že všechno, co jsme prožili, jsme dostali od naší školy úplně ZDARMA, díky EU projektu „Život s počítačem“. DĚKUJEME!

Autoři: žáci 6. C třídy: Tereza Kasalová, Karolína Matuchová, Veronika Kohoutová, David Šimko, Honza Hubálek a David Petrásek