Volba povolání

Oblast poradenství pro volbu povolání má na naší škole dlouholetou tradici. Již několik let využívají žáci kabinet výchovného poradce pro volbu povolání, který je vybaven příslušnou literaturou a počítačem sloužícím žákům k vyhledávání informací o školách.

V 8. ročníku pracujeme se žáky skupinově formou různých besed a exkurzí, v 9. ročníku je pak žákům věnována individuální pozornost. S každým žákem je prodiskutována volba jeho školy, pomůžeme mu vyplnit přihlášku na počítači, vytisknout ji.

Přihlášky zabezpečujeme i pro žáky 5. ročníků, kteří se hlásí na osmiletá gymnázia nebo na umělecké školy.

Rodiče mají možnost obrátit se na výchovného poradce v konzultačních hodinách v případě, že jejich dítě má potíže s výběrem střední školy. Konzultační hodiny ale slouží i pro ty žáky a rodiče, kteří jsou již rozhodnuti a pouze shání doplňující informace. Účast na konzultačních hodinách je vhodné domluvit předem z důvodu rozplánování pohovoru a získání dostatku času. V případě potřeby se lze dohodnout i na jiném termínu.

V oblasti volby povolání se nám velmi osvědčila spolupráce s Informačním a poradenským střediskem Úřadu práce v Nymburce a Pedagogicko-psychologickou poradnou v Nymburce.

 

Všechny informace k přijímacímu řízení dostupné zde.

Konzultační hodiny:

Mgr. Blechová Romana
blechova.romana@zs-raf.cz
325 531 063
linka 112

Konzultace ve středu 14.00 – 15.30hod. nebo dle domluvy.
 

Důležité termíny:

  • 30. 11. 2023 – termín pro odevzdání přihlášek na školy s talentovými zkouškami
  • 1. 3. 2024 – termín pro odevzdání přihlášek na ostatní školy
  • 12. a 15. 4. 2024 – jednotná přijímací zkouška pro čtyřleté obory SŠ s maturitou
  • 16. a 17. 4. 2024 – jednotná příjímací zkouška pro šestiletá a osmiletá gymnázia