Ukázka výcviku a práce služebních psů Policie ČR pro první stupeň základní školy

Děti z prvního stupně ZŠ RAF Nymburk měly jedinečnou příležitost zúčastnit se ukázky práce Policie ČR, která jim přiblížila, jak policisté využívají služební psy při vyhledávání nebezpečných předmětů, jako jsou nábojnice, zakázané návykové látky a spreje, které slouží ke sprejerství. Policisté se během ukázky dětí ptali, zda vědí, co jsou drogy, a vysvětlovali jim, proč jsou tak nebezpečné.

Jedním z nejzajímavějších momentů bylo zadržení nebezpečného pachatele pomocí služebního psa. Děti sledovaly, jak pes s přesností a odhodláním zadržel simulovaného pachatele, což vyvolalo obdiv a uznání za skvělou práci čtyřnohého hrdiny.

Součástí programu byla také prezentace techniky a výstroje jednotky rychlého nasazení, kde si děti mohly prohlédnout vybavení, které policisté používají při nebezpečných zásazích. Na závěr proběhla přednáška o bezpečném chování na silnicích, kde byl kladen důraz na bezpečnost chodců a význam reflexních prvků, které mohou zachránit život.

Celá akce byla pro děti nejen zábavná, ale především poučná. Přispěla k zvýšení bezpečnosti dětí na silnicích a lepšímu porozumění práce policistů.                                                                                                                                  Mgr. Eva Brázdová